Linie nenorocită a vieții

tren-noapte.jpgNenorocitul care sparge totul în jurul lui se asigură înainte de plecare că nu mai rămâne nimic neatins, că totul a fost curățat și că într-un final totul este în viață. Se urcă într-un tren, gară fără nume și în timpul unei  călătorii fără parcurs își strânge puterile pentru a mai da iar și iar totul, la prima oprire cu un nume. Mai e puțin până se împlinesc anii și habar nu am de ce îi așteaptă cu atâta răbdare când ar putea fi pur și simplu fericit, acum, când nu îi rămâne nimic de așteptat.

Toți ne ascundem dorințele undeva în spatele bătăilor de inimă până când pieptul nostru nu mai poate încorseta adevărul care vorbește despre noi. Toți fugim din fața vânturilor doar pentru că un elizeu cald ne-ar putea aduce ploaia iar noi nu mai știm să o simțim, știm doar că ploaia ne udă hainele. Toți ne ferim de frig pentru că undeva în esența lui acesta curăță mizeria care se tot strânge în sufletele noastre dar noi simțim doar durerea curățeniei fiind incapabili să ne despărțim de mizeriile care dau iluzii zilnice.

E o primăvară cruntă și ochii Nemernicului se tot schimbă din căprui în verde și apoi într-un maro aproape de un roșu prea violent, dar undeva înainte de a mai alege iar să urce în trenul nemilos s-a oprit și a rămas, pironit pe peronul fără crainic. Nu se întreabă dacă totul s-a terminat cu stârnirea vanității ci dacă merită să renunțe la următoarea călătorie și răspunsul este mai mult decât evident. Gata, timpul s-a oprit, în groapa plină de flori a început să bată un elizeu fierbinte care îngână ploi de primăvară, frigul a curățat oasele ca niciodată, pământul se deschide și sfârșitul începutului scris.  Se întoarce pe călcâie și privește ce a spulberat într-o iarnă plină de ninsoare, ochii îi iau foc și viața îi zâmbește.

Linie nenorocită a vieții, care golești suflete o să dau cu tine de pământ, o să te strâmb ca pe o panglică bătută de vânt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s