E timpul urletelor

Elyse 6.jpegApele se tulbură de pământul care nu poate să înghită dincolo de limitele palpabilului așa că schimbarea culorii lichide se face încet, pas cu pas, între curgeri și împreunări. Tu ești pământ iar eu sunt apă  și  regulile sunt date de inamicul meu cel mai mare, de către foc, ceea ce eu pot să sting cu prețul transformării mele în abur, cu prețul morții mele întoarse. Picături fine din mine pătrund printre cristalele tale presate de anii făuririi și culeg fiecare aromă de neștiut, învață bucăți din tine începând de la  cine te-a născut și cine te va pierii. Sunt peste tot pentru că eu dau viața sau o iau, eu sunt apa care poate să distrugă pământul sau poate să îi ofere viața verde, sunt apa care poate lăsa focul să îi ardă în margine și te poate plămădii din lavă sau sunt apa care poate stinge totul în încremenire, sunt apa care poate intra în aer ca să stârnească în numele tău elizee sau sunt apa care să plece în supărare lăsând deșerturi sterpe în urmă.

E timpul urletelor, e timpul vânturilor, al furtunilor, al frâmântărilor, al vulcanilor înfuriați care se frământă prin oceane, e timpul apelor clocotite, al infernelor stinse în liniștea verde a primăverilor aproape de înflorit. Mă chemi de printre valurile strânse de mâinile mele ca să te inund cu ape  care să se tulbure în viață, mă aștepți să fiu aprig în ploi ce să stîrnească verdele pământului, mă vrei ca să ai și tu o șansă să respiri aerul care-i de băut.

O să vin cândva, ca să înfloresc merii în bătaia singurei adieri care te va face să tresari, să știi că sunt undeva în pieptul tău și că cineva te va săruta într-o primăvară a urletelor. Vei trece atunci în mine în trei culori, în trei nuanțe dizolvate de apă din pământ.

E timpul urletelor iubito, e timpul pentru nebunia primăverii….e timpul de iubit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s